Vikten av självförsörjning

Igår läste jag en artikel i Maaseudun tulevaisuus om hur Sverige hört sig för hos oss i Finland om vi kan förse dem med livsmedel. Den största orsaken är att Sverige endast har 50 % i självförsörjningsgrad på livsmedel, medan Finland har över 80 %.

Med dessa siffror i bakfickan behöver vi inte oroa oss för att maten ska ta slut i vårt land. Visst kan en del varor vara slutsålda på grund av folks hamstrande. Men håll gärna i minnet att korna mjölkar varje dag och exempelvis vi skickar grisar till slakt varje vecka. Dessutom, som tur är, finns det ännu inga bevis på att Covid-19 skulle påverka produktions- och sällskapsdjur eller spridas av dem.

Länge har jag varit övertygad om vikten av vår egen livsmedelsförsörjning. För vi behöver alla äta, varje dag, vare sig undantagstillstånd eller inte.

Smågrisleverans mars 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s