Om att blogga

Länge har tanken funnits där. Kanske jag skulle börja skriva? Allt mera bara bubblar inom mig och jag kanske skulle få samlat mina tankar och bara ta språnget och börja.

Men VAD ska jag skriva om? Jag tänker mig att en blogg lever med ens livssituation. Ska den helt enkelt få handla om livet på landet, med en bonde, i ett heterosexuellt förhållande? Var är twisten liksom? Jag bor ju varken utomlands, i någon storstad eller har några spännande fritidsintressen. Jag är alldeles vanlig, bor i ett hus med sambo och barn och flyttade tillbaka till min hemregion efter studierna.

Eller kanske twisten ligger i just det? En stor del av befolkningen bor ju i städer och får kanske därmed aldrig någon inblick i just en vardag som min. De kanske inte kan föreställa sig hur det är att tassa ner i den iskalla källartrappan för att elda i pannan innan man kan ta en varm dusch den dagen? Att jag måste gå 200 meter från vårt hus innan jag når en asfalterad väg? Eller det faktum att jag bor med en bonde som lever av (och med) jorden och våra grisar.

Det är kanske det jag vill få fram. Hur jag lever, tänker och vad jag väljer. Att få berätta med mina egna ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s