Skogsarbete

Efter vårbruk och försommarens stora planteringsvecka är det äntligen tid för bloggen. Tiden och dagarna bara springer iväg just nu. Med strålande sol en stor del av dagarna de senaste veckorna har vi tillbringat mera tid utomhus än inomhus.

Men nu till dagens inlägg.

Då vårbruket blev klart hämtade vi 3 750 tallplantor till Munsala som skulle planteras där vi avverkat i höstas. Två något ovana planterare, värmebölja och att det ena skiftet låg långt inne i skogen gjorde att det tog ungefär en vecka att få ner allt i jorden. Vi planterade endast på förmiddagarna då det blev något helvetiskt varmt efter lunchen.

Nyplanterat

Jag kan ofta finna en viss ro i de mera monotona arbetena här på gården. Som att plocka sten, pina ved och plantera skog. Kanske är det för att man verkligen får bara vara och tänka i lugn i ro. Eller den fysiska tröttheten i kroppen efter en planteringsdag. Eller det faktum att man ser rent konkret att man fått något uträttat när plantlådorna minskar och ett skifte blivit färdigt.

Sista dagen, tredje sista lådan

Men jag måste ju ändå medge att det är skönt att ha undan ett helt arbetsmoment för i år. Att kunna checka av något på att-göra listan. Vår, sommar och höst består mest av olika arbetstoppar för oss. Till viss del njuter jag av den hårda arbetstakten, men tillika önskar jag nog oss något fler andningspauser i vardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s